Meer dan school

Leren, ook buiten de klas? In het GO! atheneum Tienen leef en leer je niet alleen op de schoolbanken. Samen met je klasgenoten ontdek je de wereld.

Uitstappen

De wereld is veel groter dan Tienen. Uitstappen zorgen voor een verkwikkende afwisseling van de normale lessen. Je leerkracht neemt je mee naar een tentoonstelling, een haven of andere stad. Zo wordt de abstracte theorie tastbaar.

Projectweek

Tijdens de projectweek in oktober laat je de schoolbanken voor een week achter en waaier je uit naar binnen- of buitenland. Zo leer je op een andere manier samenwerken, doe je nieuwe ervaringen op en worden klasgenoten vrienden.

Reizen

Jaarlijks krijg je de mogelijkheid om in te schrijven voor sportieve of culturele buitenschoolse reizen. In Londen, Italië of Griekenland snuif je onder begeleiding de lokale cultuur op of leef je je uit op de skipiste.

Wedstrijden

Elk jaar kan je deelnemen aan wedstrijden voor wetenschappen, wiskunde en taal. Je krijgt de nodige stimulans en ondersteuning om uit te blinken. Zo kan je in de voetsporen treden van de vele laureaten die onze school al hebben vertegenwoordigd.

Sport op school

Een gezonde geest kan alleen maar in een gezond lichaam. Dankzij de organisatie SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) kan je je op woensdagnamiddag op sportief vlak meten met andere Vlaamse leerlingen. Ook daar vallen onze leerlingen geregeld in de prijzen.

Middagactiviteiten

Tijdens je middagpauze kan je kiezen uit een hele waaier aan activiteiten: volleybal- of voetbalwedstrijdjes, knutselen, ondernemen, rustig leren schaken of samen gezelschapsspelletjes spelen. Een middagpauze om naar uit te kijken.

Teambuilding

Tijdens je laatste jaar aan het GO! atheneum Tienen smeed je banden voor het leven. Je begint met een teambuildingsweekend waar je de basis legt voor je grote Laatste-100-dagen-feest. Samen brainstormen, samen plannen, samen werken, kortom, samen genieten.

Galabal

Waar je zes jaar geleden als kind aankwam, laat je onze school als volwassene achter. Als absolute afsluiter van je schoolcarrière in het GO! atheneum Tienen is er het galabal. Je trekt je beste pak, je cocktailjurk en je stoute schoenen aan en gaat voluit. Dit is een herinnering voor het leven.

Het Atheneumgevoel

Als oud-leerling van het GO! atheneum Tienen kijk je met een warm gevoel terug op een onvergetelijke middelbare schooltijd: de lessen, de reizen, de vrienden, de leerkrachten, de straffe stoten, de lach en de traan. Op de reünies komen de verhalen vanzelf naar boven.

“De leerkrachten, de leerlingbegeleiders, de opvoeders … Iedereen stond voor je klaar en ging in elke situatie rechtvaardig met je om. Net dat gevoel maakte voor mij het verschil.”

B.F.

“Ik mis vooral de uitstappen, de reizen, de klassfeer en ja, zelfs (sommige) leerkrachten. Maar door het atheneum heb ik nu de beste vriendengroep die ik ooit had kunnen wensen.”

L.V.