Neuronenproject

Wat is het neuronenproject?

Het neuronenproject is bedoeld voor leerlingen die de leerstof sneller dan gemiddeld kunnen verwerken. Hun lespakket wordt verminderd met één uur wiskunde en één uur Nederlands. De vrijgekomen tijd wordt projectmatig ingevuld. De focus ligt op specifieke vaardigheden en leerinhouden die de belangstelling van deze leerlingen prikkelen. De gemiste leerstof wordt ingehaald via zelfstudie.

Waarom kies je voor het neuronenproject?

Ben je sterk in Nederlands? Kan je heel goed rekenen? Verveelde je je vaak in de basisschool? Of volgde je misschien al een kangoeroeklas? Heb je een breed interessegebied? Dan is het neuronenproject misschien wel iets voor jou!

Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?

De keuze om deel te nemen aan het project wordt gemaakt door de leerlingen en hun ouders, in samenspraak met de directie en de leerkrachten. De resultaten van de basisschool zijn geen criterium om te worden toegelaten. Voor leerlingen die zich engageren voor het neuronenproject, worden beter dan gemiddelde studieresultaten verwacht (minstens 70% voor alle vakken).

 

Neuronen-test

Ga je geen uitdaging op studiegebied uit de weg?

Vind je het leuk om net dat tikkeltje verder te gaan in de leerstof?

Beleef je ook zoveel plezier aan het oplossen van moeilijke wiskunderaadsels?

Wil je graag je PC-vaardigheden verbeteren?

Wil je te weten komen wat de link is tussen Fibonacci en konijnen?

Ben je ook in de ban van filosofische vragen zoals “Wie zijn we?”, “Kunnen dieren denken?”, “Hoe weet je zeker of iets waar is?”