Persoonlijk

Ben ik meer dan een nummer? Elke leerling is anders en heeft andere behoeftes. Daarom krijg je in het GO! atheneum Tienen begeleiding op maat.

Begeleide overgang

Het is een grote stap om je vertrouwde basisschool achter je te laten. Het GO! atheneum Tienen organiseert vanaf dag één voor jou kennismakings-activiteiten en detectie-proeven en kunnen de leerkrachten je correct begeleiden. Zo voel je je meteen thuis in het secundair onderwijs.

Individuele ondersteuning

Om je kwaliteiten en persoonlijkheid helemaal tot bloei te laten komen, krijg je volop individuele en klassikale ondersteuning en stimulans. Leerkrachten, opvoeders, leerlingbegeleiders en studiecoach staan altijd voor je klaar als je een duwtje in de rug kan gebruiken. Zo haal je steeds het beste uit jezelf.

Gepersonaliseerde studiekeuze

Alle klassen krijgen dezelfde basislessen die je kan aanvullen met vakken uit je eigen interesse. Je leerkrachten gaan samen met jou op zoek naar je talenten, interesses en vaardigheden. Zo maak je een gegronde studiekeuze doorheen je hele schoolloopbaan.

Attent voor talent

Doorheen je hele schoolloop-baan bouw je je talentenprofiel uit. Het ganse talententraject verloopt in fasen en wordt verspreid over zes jaren. Er wordt gewerkt met individuele opdrachten, klasoefeningen en reflectie-momenten. Zo word je attent voor je eigen talent.

Leren leren

Leren doe je al je hele leven. Soms gaat dat vlot, soms wat moeilijker. Iedereen leert anders én elk vak moet je anders aanpakken. Daarom helpen je vakleerkrachten je in je zoektocht naar de ideale studiemethode die aansluit bij jouw leerstijl. Zo leer je op een juiste manier leren.

Studiecoach

Voor extra hulp bij het leren leren, staat onze studiecoach voor je klaar. Na een kort verkenningsgesprek kan een individueel coachingstraject starten. Hier ligt de nadruk op prioriteiten stellen, zelf-zekerheid en inplannen. Zo krijg je een correcte leerhouding.

Neuronen

Als het allemaal een beetje meer mag zijn, voel je je zeker thuis in de neuronenklas. Het normale lessenpakket doorloop je sneller en in de tijd die vrijkomt word je uitgedaagd om zelfstandig projecten uit te werken en te presenteren. Zo krijgt de verveling geen kans.

JoGi-team

Het JoGi-team is een initiatief voor en door leerlingen van onze school. Ze staan steeds voor je klaar met een luisterend oor en organiseren acties om je welbevinden op school te bevorderen. Om je een goede begeleiding te garanderen, volgden zij een jeugdadviseurs-cursus bij het JAC. Zo voel je je goed in je vel.

Duurzame begeleiding

Het GO! atheneum Tienen met een diploma achter je laten zal alweer een grote stap zijn, maar ook daar sta je niet alleen. Voor je echt moet kiezen, verzamel je al de nodige informatie tijdens openlesdagen, infobeurzen, een proefavond hoger onderwijs … Zo ligt de wereld aan je voeten.