Studiekeuze

Welke studierichting past jou als gegoten?

latijn

Latijn

Je denkt graag analytisch na over taal? Of je wilt weten hoe de Romeinen en Grieken de basis legden voor onze beschaving van nu? Latijn is de keuze voor talen- en cultuurknobbels!

Je leert de puzzelstukjes van de geschreven taal sorteren en gaat op zoek naar een prachtig resultaat. Ondertussen blik je terug op een mythische tijd. Kies voor Latijn en kies daarmee ook voor een ijzersterke basis voor je middelbare en hogere schoolloopbaan.

stem

STEM

Je hebt passie voor wetenschappen, technologie, techniek en wiskunde? Je kijkt graag wat er in je computer zit of wilt weten waarom sommige dieren een staart hebben? STEM af op de toekomst!

Je leert onder andere wetenschappelijk onderzoeken en gaat praktisch aan de slag met de programmatie van robots. Kies voor STEM en verzilver een carrière als productontwikkelaar, bouwkundige, laborant of zelfs arts.

cultuur

Cultuur

Je bent een creatieve duizendpoot en bekijkt alles graag vanuit verschillende standpunten? Je gaat graag op ontdekking en bent nieuwsgierig naar anderen en de wereld? Laat Cultuur je bekoren!

Je leert probleemoplossend denken, ontplooit je fantasie en vergroot je inzicht. Je proeft van kunst in al zijn vormen en staat stil bij onze waarden en normen. Kies voor Cultuur en open de deur naar een kleurrijke wereld vol mogelijkheden.

ondernemen

Ondernemen

Je kleurt graag buiten de lijntjes en slaat graag een andere weg in? Je wilt je grenzen verleggen, kansen creëren en bijdragen aan een sterke samenleving? Ontwikkel je ondernemerstalent!

Je leert samenwerken als team en verkent alle aspecten van de economie in eigen streek. Je krijgt meer inzicht in je zwaktes en sterktes, maar gaat ook praktisch aan de slag met je talenten. Kies voor Ondernemen en sta aan het roer van je eigen wereld.

sport

Sport

Je hebt een winnaarsmentaliteit en hebt niet genoeg aan het standaard aanbod sport op school? Je wilt graag actie in je leven en zit liever niet stil? Trek dan je sportkledij alvast aan!

Je leert in je twee extra uren sport niet enkel nieuwe en uitdagende sporten kennen, maar verdiept je ook in de technieken die je al kent. Kies voor Sport en klauter naar de top met een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Modules

In de eerste graad proef je van verschillende vakgebieden vooraleer je een specifieke keuze maakt. Om je zoveel mogelijk te stimuleren, bieden de richtingen Cultuur, Ondernemen en Sport in het eerste jaar ook 3 modules aan. Deze modules van elk twee uur worden verdeeld over het hele schooljaar. De eerste module omvat 1 lesuur wetenschappen en wiskunde anders bekeken, maar ook 1 lesuur taal anders bekeken. De tweede module omvat 1 lesuur creatief met ICT en 1 lesuur CLIL. De derde module omvat 1 lesuur digitale vaardigheden en 1 lesuur burgerschapseducatie.

Een waaier aan thema's voor een waaier aan talent!