Studiekeuze

Welke studierichting past jou als gegoten?

Flexuur

Verdieping en/of remediëring voor Nederlands, wiskunde en Frans wordt afgewisseld met een wekelijks Flexuur. Tijdens dit klasuur komen 21ste-eeuwse en socio-emotionele vaardigheden aan bod. Alsook ICT, leren leren, mediawijsheid, verkeersveiligheid. Tijdens deze wekelijkse sessies wordt er gedifferentieerd ondersteund en uitgedaagd. Zo versterk je je motivatie, kennis en vaardigheden.

latijn

Latijn

Je denkt graag analytisch na over taal? Of je wilt weten hoe de Romeinen en Grieken de basis legden voor onze beschaving van nu? Latijn is de keuze voor talen- en cultuurknobbels!

Je leert de puzzelstukjes van de geschreven taal sorteren en gaat op zoek naar een prachtig resultaat. Ondertussen blik je terug op een mythische tijd. Kies voor Latijn en kies daarmee ook voor een ijzersterke basis voor je middelbare en hogere schoolloopbaan.

Klassieke talen

Je bent geboeid door taal, leest graag verhalen en wil zo graag meer te weten komen over de rijke geschiedenis van de Romeinen en de Grieken. Je leert meer over de klassieke oudheid. En verwerft een inzicht in taal en letterkunde, kunst en cultuur, maatschappij en mentaliteit van de antieke beschaving.

stem

STEM

Je hebt passie voor wetenschappen, technologie, techniek en wiskunde? Je kijkt graag wat er in je computer zit of wilt weten waarom sommige dieren een staart hebben? STEM af op de toekomst!

Je leert onder andere wetenschappelijk onderzoeken en gaat praktisch aan de slag met de programmatie van robots. Kies voor STEM en verzilver een carrière als productontwikkelaar, bouwkundige, laborant of zelfs arts.

Wetenschappen

Je leert het ontstaan en de groei van wetenschap begrijpen en aanvoelen. Je krijgt inzicht en begrip in hoe kennis in de (natuur)wetenschap gevormd wordt. Je wordt getraind in het probleemoplossend denken, het nauwkeurig analyseren en beoordelen van wetenschappelijke informatie.

cultuur

Cultuur

Je bent een creatieve duizendpoot en bekijkt alles graag vanuit verschillende standpunten? Je gaat graag op ontdekking en bent nieuwsgierig naar anderen en de wereld? Laat Cultuur je bekoren!

Je leert probleemoplossend denken, ontplooit je fantasie en vergroot je inzicht. Je proeft van kunst in al zijn vormen en staat stil bij onze waarden en normen. Kies voor Cultuur en open de deur naar een kleurrijke wereld vol mogelijkheden.

sport

Sport

Je hebt een winnaarsmentaliteit en hebt niet genoeg aan het standaard aanbod sport op school? Je wilt graag actie in je leven en zit liever niet stil? Trek dan je sportkledij alvast aan!

Je leert in je twee extra uren sport niet enkel nieuwe en uitdagende sporten kennen, maar verdiept je ook in de technieken die je al kent. Kies voor Sport en klauter naar de top met een gezonde geest in een gezond lichaam.

talen

Talen

Je hebt een brede culturele interesse, je houdt van taal en literatuur en je hebt interesse in moderne vreemde talen. Je beschikt over een goed geheugen en het nodige doorzettingsvermogen.

Je ontwikkelt je communicatieve vaardigheden (lezen, luisteren, spreken en schrijven) voor Frans en Engels. Je reflecteert op taal en maakt kennis met anderstalige literatuur.

economie

Economie & organisatie

Je bent geïnteresseerd in de economische processen in onze maatschappij. Het spel tussen vraag en aanbod wil je helemaal doorgronden. Hoor je op het nieuws iets over ondernemen, investeren of marketing, dan spits je de oren.

Je start een eigen onderneming op en doet zo heel wat praktijkervaring op. De opbrengst gaat dan naar een goed doel, een sensibiliseringscampagne, een tentoonstelling rond een bepaald thema,...