Traditie en innovatie

Hoe combineer je dat? Met een blik op de toekomst maar ook met oog voor het verleden: zo doen we dat in het GO! atheneum Tienen. Sinds 1920 staat onze school synoniem voor kwaliteit.

Een rijke geschiedenis

Al een volle eeuw studeren leerlingen af aan het GO! atheneum Tienen. Je vindt onze succesvolle oud-leerlingen terug in alle beroepsvelden, op alle niveaus en in alle hoeken van de wereld.

Een charmant gebouw

In het centrum van de stad, vlakbij de ring en de Grote Markt, staat ons charmant gebouw. Het ademt generaties van traditie uit. Maar vergis je niet, achter die oude gevel vind je vernieuwde lokalen die getuigen van innovatie.

Kwaliteitsvol onderwijs

Respect voor traditie gaat hand in hand met aandacht voor de nieuwste pedagogische inzichten. Je ontwikkelt de nodige kennis en vaardigheden om het te maken in deze steeds sneller veranderende maatschappij.

Nieuwste ontwikkelingen

De wereld staat niet stil, ook niet op pedagogisch vlak. Het GO! atheneum Tienen staat vaak op de eerste rij bij het in de praktijk omzetten van de nieuwste ontwikkelingen. Via allerlei projecten krijg je kwaliteitsvol maar ook vernieuwend onderwijs.

Projecten

Het CLIL-project (Content and Language Integrated Learning) scherpt je taalgevoel aan. Het neuronenproject daagt je extra uit en geeft de verveling geen kans. Het ondernemersproject maakt de ondernemer in je wakker en geeft je een economische boost.

Goed uitgerust

Tinkeren in het nieuwe STEM-labo, werken met tablets of in de volledig uitgeruste computerlabo’s, proefjes doen in de multifunctionele wetenschapslabo’s, interactieve lessen met presentaties en smartboards. Dat alles en nog veel meer beleef je dagelijks in het GO! atheneum Tienen.